A 40 milliós játszma játékszabálya

A 40 milliós játszma rendkívül egyszerű. A játék előtt odaadjuk a játékosoknak a nyeremény teljes összegét, 40 millió forintot készpénzben. A játékos párok feladata, hogy az összeget, de legalábbis minél többet belőle, végigvigyenek a nyolc kérdésen. Minden kérdésnél két kategória közül választhatnak a játékosok.

Két kockázati tényező nehezíti a játékot:
1. Minden pénzt fel kell tenni az összes kérdésnél.
2. A játékból menet közben nincs kiszállás.

A játék tehát mindössze kétféle módon érhet véget: vagy a nyolcadik kérdés sikeres megválaszolásával és a pénz megnyerésével, vagy az összes pénz elvesztésével – bármelyik kérdésnél. A játékot párosok játsszák, akiknek 1 percük van egy adott kérdés megválaszolására és arra, hogy a pénzösszeget feltegyék az általuk helyesnek vélt válaszra.

Az első négy kérdésnél négy válaszlehetőség közül kell kiválasztani a jót, és feltenni rá a pénzt, de ha a játékosok bizonytalanok, meg is oszthatják a pénzkötegeket a válaszok között. Az azonban nagyon fontos, hogy egy választ mindig szabadon kell hagyniuk. Minden olyan pénzköteg, ami rossz válaszra kerül, eltűnik a süllyesztőben. A következő körben tehát csak a maradék összeggel lehet továbbjátszani.

Az 5., a 6. és a 7. kérdésnél a feladat ugyanaz, de itt már csak 3 közül lehet választani és legfeljebb kettőt, míg az utolsó, azaz a 8. kérdésnél már csak kettő közül választhatnak egyet. Azaz ha jól választanak, elviszik a pénzt, ha rosszul, mindent elveszítenek.


A játék szabályai és a játék is egyszerű, ám hiába könnyűnek tűnő kérdés, a megadott válasz lehetőségek elbizonytalaníthatják a játékos párokat, és ugye az idő is véges, nincs sok idő a tanakodásra...


Rákóczi Feri a kulisszák mögé kalauzol
Videó





Forrás: tv2.hu

1 megjegyzés:

  • nem tudja véletlenül valaki, hogy nincs-e az életkor megkötve? mert ezt sehol nem említi....

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Translate

Online játék

. Reklám

.

Népszerű bejegyzések