A versenyben játékosok és tévénézők együtt vesznek részt: hogy ez mit is jelent, arról Rényi Ádám, a műsor főszerkesztője mesélt a TV2.hu-nak, sőt, további kulisszatitkokat is elárult a show-ról és a szereplőválogatásról!

Milyen újdonságokkal csalogatja a nézőket a képernyő elé a műsor, miben nyújt újat a TV2-n futó eddigi vetélkedőkhöz képest a 40 milliós játszma?

Több szempontból is forradalmi újításokat hoz a televíziós játékok világába – a játékospárok nem virtuális, kijelzőkön látható pénzért küzdenek, hanem kezükbe kapnak 40 millió forintot készpénzben, ilyen módon sajátjukként játszanak a milliókkal, így minden egyes döntésük a bőrükre megy. Ilyen helyzetek a reality műsorokra jellemzők, és napjaink nemzetközi sikerű játékai már évek óta keresztezve vannak a reality formátumokkal. Ez is egy ilyen.



Mennyire számít majd az általános műveltség, a tájékozottság?

A tudás alapú játékokban természetesen számít a tudás. Ám az, hogy mit nevezünk tudásnak, sokat változott az évek során. Természetesen nem kihagyható a “lexikális tudás” sem, de a hangsúly semmiképpen nem a szakkönyvek apró betűs részein lesz. Sőt, a tájékozottsághoz nagyon mai, és a korábbi játékokból hiányzó témák is felbukkanhatnak, így a játékosok akár olyan kérdéssel is találkozhatnak, hogy kinek van a legtöbb követője a twitteren.

Az amerikai műsor beharangozójában meglepő kérdést tettek fel az egyik játékosnak: hálaadáskor melyik köret a legnépszerűbb a pulykához?! A magyar show-ban milyen jellegű kérdésekkel okoznak majd fejtörést?

A mindennapi életből számos kérdésre számíthatnak játékosaink, és a velük egy időben interneten játszók is. Nem mondhatnám ugyanakkor, hogy ilyen vagy olyan jellegűek lesznek, hiszen igyekszünk sokszínűek lenni a kérdések megírásakor.

Milyen szempontok alapján válogatják a jelentkezőket, mennyire fontos az egyéniség, a tudás vagy a humor adott esetben?

Játékosaink érdekesek lesznek, ez volt a válogatás fő szempontja. Olyanok, akikkel lehet azonosulni, akikért lehet izgulni a képernyő előtt. Természetesen a tudásukat is teszteltük, és bizony nem kevesen vannak közöttük olyanok, akiknek komoly esélyük van legyőzni a pénznyelőt.

Egyénileg vagy csak párban lehet jelentkezni a játékba? Ha egyénileg is, akkor mi alapján párosítják össze a játékosokat, mennyire keresnek ellentétes karaktereket?

Párok jelentkezhetnek a játékra, nem mi párosítjuk őket össze, hiszen fontos a közöttük meglévő viszony, amit kívülről nem lehet és nem is szabad alakítani. A pénznyelővel való küzdelem egy perce alatt ugyanis a játékosok minden kérdésnél magukra vannak hagyva, és csak egymásra számíthatnak.

Jelentkeztek-e különleges egyéniségek a műsorba, láthatunk-e majd csodabogarakat, akik színesíteni fogják a játékot?

Igen, lesznek különösen érdekes karakterek is, de szerepjátéknak, mesterséges show-nak nincs helye a műsorban. Akkor lesz jó a játék, ha mindenki magát hozza benne. Se többet, se kevesebbet.

Forrás: tv2.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban

Translate

Online játék

. Reklám

.

Népszerű bejegyzések